Klar, Parat, Skolestart

Efter juleferien er skolerne i fuld gang igen, og i disse dage besøger vi adskillige skoler for at overrække skoleredskaber som kladdehæfter, blyanter, kuglepenne samt nødvendigheder som sæbe, tandbørster, toiletpapir og tandpasta. Denne udlevering sikrer ikke kun, at alle børn får en positiv start på skoleåret, men giver os også mulighed for at mærke børnenes trivsel og forstå deres individuelle behov.


Ved uddelingen af skoleredskaber lægger vi stor vægt på at forstå, hvordan børnene har haft det i juleferien. For nogle kan ferien have været udfordrende, især hvis ressourcerne er knappe derhjemme, der har været hårdt arbejde i haven, eller hvis der er sociale udfordringer i hjemmet. Derfor er det vigtigt for os at tilbringe tid med børnene, lytte til deres oplevelser og sikre, at de er klar til et nyt skoleår.

Det glæder os at mærke den glæde, børnene udstråler ved at være tilbage på skolen. Nu kan de igen møde deres venner, lære nyt, få en solid frokost, lege i pauserne og nyde skolen som deres frirum.Lærerne fra Emmanuel og God's Grace, som begge er UCC skoler, havde i fredags et møde for at klargøre de sidste detaljer til det nye skoleår. 


Ved Lusango skolen (30 minutters kørsel fra Masaka) var de yngste også mødt ind til de nye skoleår. 


På Omega High School stod de unge mennesker klar til at modtage årets skoleredskaber - med store smil. 


Der blev også skrevet breve til fadderne for at takke dem for deres støtte i endnu et skoleår, som de hjælper med at gøre muligt.

Også ved folkeskolen, John King, stod fadderbørnene og ventede spændt på skoleredskaber og for at få en snak med Walter. 


Der blev serveret den klassiske ugandiske frokost, majsgrød og bønner, som blev spist med glæde i skolegården. 


Rikke havde sneget sig ind i Primary 2 (2. klasse) lige inden undervisningen gik i gang, og humøret var yderst fremragende. Walter har det store smil fremme, når der bliver leveret skoleredskaber til pigerne på Timothy Girls High School i Masaka. For other languages please follow the link: https://ccdbloggen.blogspot.com