(For any other languages clik here)

Kære fadder/sponsor

Så er det blevet tid til lidt nyt igen fra Child Care.

Som nogle nok ved så har Joan (administrator) været i Danmark siden jul hvor hun lige for tiden bor her sammen med fam. Jespersen. Vi ville vente med at rejse til Uganda dels pga corona situtationen og dels pga præsidentvalget som var midt januar. Præsident Museveni vandt som forventet igen valget, men det var en det uroligheder og mange er dræbt i sammenstød med politet. Sociale medier blev lukket (nogle er stadig) men lige nu ser der ud til at være nogenlunde normale tilstande i landet igen.

Skype medarbejdermøde med Moses, Walter, Carsten og Joan :-) 


Børn modtager her skolematerialer fra Child Cares socialarbejder Wilberforce

Skoleopstart 2021

I sidste uge holdt præsidenten en tale om landets tilstand og vi håbede på at skolerne igen kunne åbne hvilket nu de nu kan men kun delvist.

De skoleklasser som får fået lov til at åbne er kandidat-klasser samt præ kandidat-klasser:

P6 og P7 samt S3, S4, S5 og S6.

Resten af børnene som primært er alle de små klasser må stadig ikke gå i skole.

Næsten hele 2020 lavede vi hjemmeskole for børnene og det vil vi fortsætte med. Vores socialarbejdere er nu i gang  med at engagere skolelærerne til at tage rundt på hjemmebesøg hos alle børn eller de vil mødes med dem i små grupper på hotspots i lokalområderne. Det er et stort arbejde, men vi ser alligevel frugten af det da børnene stadig holder kontakten til skolen lærer noget. Hjemmeskole er ikke udbredt i Uganda så mange børn er nu begyndt at arbejde, nogle sælger varer på markederne, men det er ved at blive et problem  -især i byerne, med flere gadebørn. Dette er noget vi for alt vil prøve at undgå så derfor gør vi alt for at det ikke sker for fadderbørnene eller på de skoler vi samarbejder med.

Vi har også børn som er under faglig uddannelse. Disse børn har nu gået et stykke tid uden at kunne komme i skole. Nogle af disse fadderskaber bliver vi nød til at sætte på pause for en tid, men dette ser vi på individuelt og skriver til berørte faddere.

Mange familier er ramt hård hvilket også er grunden til at mange børn nu arbejder eller prøver at hjælpe familien økonomisk på en eller anden måde. Sidste år uddelte vi 2 gange madpakker til fadderbørnenes familier, men vi så at ikke-sponserede familier som f.eks. var ramt af oversvømmelsen i fiskerlandsbyen havde det virkeligt svært. Vi lavede på webshoppen en "coronamadpakke til en trængende familie" og mange madpakker blev og bliver stadig delt ud i området. Dette har været til stor velsignelse for de mange familier som oplevede et stort pres blive fjernet fra deres skuldere og især hjalp det børnene.

Vi har derfor oprettet et coronamadpakke abonnement, som du kan oprette til en trængende familie i Uganda, så skulle du have på hjerte at række ud til en familie med dette så kan du oprette et abonnement på dette link:

https://childcare.dk/vare/corona-madpakke_2

En familie modtager her en corona madpakke

Tilbage til fiskerlandsbyen

Som vi skrev i sidste nyhedsbrev så blev vi nød til at lukke skolen Gods grace i fiskerlandsbyen på grund af oversvømmelse, Vi blev nød til at fjerne de fleste bygninger, bliktage og regnvandstønder. Nu har vandel trukket sig tilbage så vores nu ødelagte bygninger er kommet til syne igen. Det betyder også at fiskerfamilierne er tilbage i et vist omfang, og at vi nu skal overveje om vi skal genopbygge en del af skolen. Hvis vi beslutter os at genopbygge skolen så tror jeg vi måske skal bygge nogle nye bygninger på betonpæle så det ikke sker igen.

Walter (socialarbejder, Moses (manager) og Ivan (skoleleder) i fiskerlandsbyen ved Gods Grace skolen

Børnehjemmene

Børnene på babyhjemmet og Emmanuel home har det godt. Der er ansat en lærer til de store børn på babyhjemmet og det har været et boost for børnene. Emmanuelbørnene bliver hjemmeundervist og har deres hjemmelige pligter i huset og ved farmen.


Mad donation til babyhjemmet

Kirke & skolehal byggeri

Vi har nu lavet fundamentet på den nye kirke og skolehal og skal nu i gang med at bygge murer og vægge op. Tak til jer som har doneret til byggeriet - det er vi glade for. Vi mangler stadig penge til byggeriet så alle donationer modtages med stor tak :-)

Fundamentet på kirke & skolehalen 

Bliv fadder

Vi har en del børn på hjemmesiden som har brug for et fadderskab så måske kender du en som vil være fadder? I så fald del gerne nyhedsbrevet eller del et link til siden.

Tak for din/jeres trofaste støtte!

Gud velsigne dig/jer

Venlig hilsen

Carsten

www.childcare.dk