Kære faddere og sponsorer

(For english please visit https://childcare.dk/news and choose US flag)

Uganda er stadig coronalukket

Landets regering har besluttet, at skoler og uddannelsesinstitutioner fortsat holdes lukket frem til i første omgang udgangen af august måned, hvorefter der ses på eventuelle muligheder for en sundhedsmæssig forsvarlig genåbning.

Sammentidig er lufthavnen i Entebbe nedlukket på ubestemt tid, hvilket betyder, at hele hotel- og turismebranchen i landet rammes meget hårdt økonomisk. Det populære transportmiddel - de såkaldte boda boda’er (taxiknallerter) har nu tilladelse til at køre med passagerer.

Dette er af meget stor og positiv betydning for rigtig mange familier, hvor manden igen har mulighed for at tjene en dagsløn til familiens forsørgelse og opretholdelse.

 

Børnehjems byggeriet

På det nye børnehjem "Emmanuel 2" er ydermurene blevet færdigmalet, og bygningen fremstår nu flot på lige fod med børnehjem Emmanuel 1. Vi har netop modtaget en større donation fra en færøsk fadder på 12.000,-  så nu kan vi møblere børnehjemmets stue og indkøbe grej til køkkenet. Det er vi meget taknemmelige for! Emmanuel børnehjemmene


UCC's hjemmeskole

Vi har nu uddelt skolebøger til alle primary skolebørn (0-7klasse) og se er alle i fuld gang med hjemmeskole. Vores skolelærere mødes med børnene enten hjemme eller på "hotspots" i lokalområdet for at rette opgaver og følge op på børnenes arbejde.


 


Hjemmeundervisning i Uganda


Vi er også kommet op med en god plan for de store elever i secondary (8-12 klasse) Her har vi lige ansat 2 gymnasielærere som sammen med en af vores socialarbejdere skal køre hjemmeskole fra i næste uge. De unge får alle skolebøger (fysik, matematik, fysik/kemi, biologi og geografi) for hver deres klassetrin udleveret samt en køreplan for deres studier som bliver udarbejdet af vores nyansatte lærere. 

Lærerne vil på daglig basis være telefonisk til rådighed for de unge og vil efter behov mødes med dem.

Hjemmeskole på denne måde er noget nyt, som aldrig er prøvet af i Uganda før, så vi vil løbende evaluerere forløbet med lærerne, og tilpasse undervisningen så det bliver rigtigt godt.


Webshoppen

Vores webshop er altid åben så her er du velkommen til at købe mad, tøj, sko samt mange andre praktiske ting til dit fadderbarn. Som noget nyt kan du nu også købe en flot Child Care t-shirt til dig selv. https://childcare.dk/webshop


Emmanuel farm

På farmen er vores første vandmeloner ved at komme op og vi har nu også købt en del kaffe træer som nu er ved at blive plantet. Det er robusta bønner som trives rigtigt godt i det område


Klarup Lagerhotel

I Klarup ved Aalborg ligger vores lagerhotel som er ejet at Child Care www.klaruplagerhotel.dk Udlejningen går rigtigt godt og vi har nu fået solceller på taget m. batteribackup, så nu vil vi spare en masse penge på strøm de næste mange år. 


Child Care's genbrugsbutik

Butikken er en selvbetjeningsbutik som ligger ved lagerhotellet i Klarup har lige sendt det første overskud til Uganda hvor der blev købt mad, tøj og en masse praktiske ting til børnehjemmene. Billederne har jeg delt på den lokale facebook gruppe i byen så folk der kan se hvad overskuddet går til. Det er mange glade for, så vi håber at endnu flere kunder vil kikke ind.

Bliv frivillig i butikken 

Vi har brug for 1 eller 2 personer som vil hjælpe til med sortering, tøjvask opsætning og indretning af butik og lager 2-3 timer om ugen, så hvis du kunne tænke dig at hjælpe til så hører vi meget gerne fra dig. Skriv til carsten@childcare.dk el ring 22858988 for at høre nærmere.


Butikken i Klarup


Første donation til babyhjemmet fra genbrugsbutikken


Tak for din/jeres trofasthed.

Det betyder meget for børnene som sætter stor pris på fadderskabet, så tak for din trofasthed!


Gud velsigne dig


Venlig hilsen

Carsten

Child Care