Opdatering fra Uganda!

Vi er glade for at kunne dele vores nyhedsbrev med jer igen! De seneste uger har været fyldt med spændende projekter, mens børnene har haft skoleferie i maj måned. Vi er bl.a. i gang med at flytte vores kontor fra Masaka til Emmanuel, og derudover er vores skole God’s Grace desværre blevet oversvømmet på grund af de høje vandstande i Lake Victoria.Velkommen til vores praktikant, Climah

UCC er heldige at have fået en praktikant med os i tre måneder. Hun hedder Climah og er tæt på at færdiggøre sine studier i socialt arbejde. Hun har nu sin sidste praktikperiode hos os, og vi er utrolig glade for at have hende i teamet. Climah og Rikke har blandt andet arbejdet på at pakke skoleredskaber, som bliver uddelt til alle fadderbørn ved skolestart tre gange om året.

Og der blev pakket skoleredskaber til alle fadderbørn på kontoret. Fadderbørnene ved Kabuwoko High School står med store smil for de har lige fået skoleredskaber, og så er de klar til at starte i skole igen. 
God’s Grace Skolen

De seneste måneder har Uganda været ramt af usædvanligt meget regnvejr, hvilket har medført, at vandstanden i sumpene og søerne er steget hurtigt og højere end nogensinde før. Vores elskede skole, God’s Grace, som lå ved vandkanten i fiskerlandsbyen Namirembe, er desværre blevet oversvømmet og er nu helt væk. Dette skete inden for få uger, men heldigvis har vi reddet så mange materialer som muligt. Landsbyen er heller ikke længere eksisterende, og beboerne er flyttet cirka 1 kilometer længere ind i landet, hvor de, i samarbejde med Røde Kors, er ved at bygge midlertidige boliger. Andre er flyttet til andre distrikter, da fiskeri var deres primære indtægtskilde, men det er nu meget svært at komme til bådene, da både skov og jungle står i vejen.

Vi har tilbudt alle vores fadderbørn at flytte dem til den nærmeste skole, Aunt Kibuuka, som ligger cirka 2-3 kilometer fra den midlertidige landsby. Næsten alle vores fadderbørn og deres familier samt faddere har støttet op om dette, og de er startet på skolen i sidste uge efter deres ferie. Vi har haft et godt og langt samarbejde med denne skole, og vi er utrolig taknemmelige for det gode samarbejde. Vi har besøgt børnene på den nye skole, og de er glade og trives, hvilket gør os meget glade!


Vores fadderbarn, Dinah (t.v.), er en af de nye elever på skolen, Aunt Kibuuka, efter God's Grace blev oversvømmet. Røde Kors samarbejder med lokalbefolkningen ved fiskerlandsbyen.Børnene er tilbage i skole!

Børnene nyder at være tilbage i skole efter næsten en måned lang ferie, og der en masse god energi på de forskellige skoler! 
Computerundervisning på Emmanuel

Nu hvor skoleferien er slut og børnene er tilbage i skole, betyder det også, at computerundervisning igen er på programmet for P5, P6 og P7.


Lærer, John Francis, blev også inviteret med i computerundervisning, da eleverne var igang med at skrive et projekt fra hans fag. 

De havde lige brug for en ekspert på området :)Aktivitetsdag

Traditionen tro har børnene på Emmanuel skolen 'aktivitetsdag' hver onsdag. Typisk spiller pigerne netball, og drengene spiller fodbold. Græsarealet ligger cirka 1 kilometer fra skolen, og børnene elsker at komme ud i det gode vejr og være aktive med deres venner i et par timer.

Når bolden ryger "udover sidelinjen", så ryger den i en sump. Derfor trækkes der lidt lod om blandt eleverne, hvem der skal hente. 
Møde på Emmanuel

Yderligere har vi haft møde med fadderbørnenes forældre eller værger for at gennemgå forventningerne til et fadderskab. Det er særligt vigtigt, at forældre eller værger kan stille spørgsmål, og vi er altid klar til at besvare dem. Det er vigtigt for os at have en god relation til dem, så vi sammen kan gøre en forskel for barnet, familien og lokalområdet.
For other languages please follow this link: https://ccdbloggen.blogspot.com