I fiskerlandsbyen, Namirembe, ved bredden til Victoria’søen døjer lokalbefolkningen i denne tid med oversvømmelser i beboelsesområderne som følge af store mængder nedbør og kraftig blæst siden begyndelsen af år 2020.
Også UCC’s skole, God’s Grace School, som er beliggende ganske tæt på søbredden, er påvirket mærkbart af situationen, hvor stærke vinde har presset store mængder søvand op på skolens område og sågar ind i bygningernes klasseværelser. Elever og lærere har i en længere periode været sendt hjem efter påbud fra myndighederne i forbindelse med coronapandemien, men om blot få ugers tid er der udsigter til, at uddannelsesinstitutionerne i landet genåbner og optager undervisningen.
UCC’s manager, Moses, var i går ude og tilse området sammen med socialarbejder, Walter, og skolens inspektør, Ivan. Situationen er alvorlig, og der skal i samarbejde med de lokale myndigheder kigges på en plan B vedrørende den kommende skoleåbning, hvis ikke vandet trækker sig tilbage inden længe. Se en lille video her:Mange af landsbyens familier er trøstesløse over situationen og samtidig ængstelige for, hvor længe de kan blive boende i deres huse, førend vandmasserne tvinger dem til at forlade landsbyen og slå sig ned i andre områder.
Lige nu ønsker vi at hjælpe de hårdest ramte familier med uddeling af madpakker og gummistøvler. Du kan være med til at opmuntre en familie i landsbyen ved at bestille en madpakke + opbevaringstønde og/eller et par gummistøvler i onlineshoppen. Mærk bestillingen: NAMIREMBE
På forhånd mange tak!