Kære faddere og sponsorer


Oversvømmelse i fiskerlandsbyen igen…

Vandstanden i Victoriasøen er igen steget voldsomt så landsbyen hvor vi har vores skole “Gods Grace” står igen under vand som i 2021. Dengang forsvandt vores skole fuldstændigt, så vi byggede en ny skole på en forhøjning og på pæle 100 meter længere inde fra vandet, men alligevel er vandet nu nået op til skolen

Vi er lige nu ved at redde vores skolepulte og så ser vi tiden an den næste måneds tid og ser om vandet trækker sig tilbage…Filmklip af jeg kører gennem landsbyen:

Inflation og fadderskaber

Vi har den seneste tid set en tilbagegang i fadderskaberne i Child Care. Det sker ofte når børnene skal fra Primary (grundskolen) til Secondary (overskolen). Det er blevet væsentligt dyrere at drive skole i Uganda, og for os som organisation bruger vi meget tid og penge på transport til skolerne. Benzinen koster over 10 kr så priserne er steget med 20-30%. Det betyder så at fødevarer og andre ting også er steget meget.


Hvis vi forhøjer priserne og når børnene skal fra primary til secondary, så stopper mange fadderne for fadderskabet, hvilket er rigtigt synd for de mange børn. Prisen bliver også næsten fordoblet, så vi kan godt forstå at det kan være dyrt for mange mennesker.


Et barn i primary koster lige nu 200 kr om måneden i faderskabs bidrag mens et barn i secondary ofte koster 4-500 kr om måneden (derudover kommer der yderligere udgifter hvis barnet skal på kostskole)


Vi vil derfor fortrinsvis koncentrere os om fadderbørn i primary schools på vores 2 egne skoler, og når barnet så er færdig med grundskolen så vil fadderskabet så overgå til et andet barn. For de faddere som ønsker at gå videre med overskole og evt universitet så vil det stadig være muligt man skal bare vide at det bliver en del dyrere end hidtil.

Vores primaryskole er til gengæld super god. Vi har et fantastisk lærerteam og man kan tydeligt mærke den gode ånd overalt på skolen og børnehjemmene.


Vi har nu et computerlokale hvor de store børn bliver undervist af Rikke som snart har været her et år. Her lærer børnene de mest almindelige computerfærdigheder, it etik og kildekritik.

Se mere her: https://www.childcare.dk/fantastiske-dage-ved-emmanuel
Om alt går vel så bliver der installeret internet på skolen i næste uge og så bliver det spændende at se hvordan lærere og elever tager imod det. Internettet vil kun være åbent for undervisning og på kontoret. 🙂


Flytning af kontor og administration

Vi har de sidste par år bygget på en klinik bygning som nu er ved at være færdig. Som det ser ud lige nu, så er vi ikke klar til at drive klinik så derfor vil vi indtil videre bruge bygningen til Child Care kontor, så vi flytter fra vores lejede bygninger gennem mange år i Masaka ud til Emmanuel skolen og børnehjemmene så det hele bliver samlet et sted. Dermed kan vi spare mange penge og så vil det være nemmere for os at tilse børnehjem, skolen og farm.


Åbningstider for webshoppen

Noget af det vi også bruger en del tid på er at pakke og aflevere gaver som faddere køber i webshoppen. Vi har givet tusindvis af gaver ud til børnene og deres familier, og taknemmeligheden er stor når barnet kommer hjem med f.eks en madpakke, en cykel eller en madras 🙂


Meen, det er tider hvor der ikke er mange gaver at køre ud med og tider hvor der er rigtig mange. Når der ikke er så mange gaver så skal de alligevel afleveres og her er det dyrt og slet ikke rentabelt at køre måske 25 el. 50 km ud og at aflevere f.eks. en madpakke og en fodbold, så her har vi også set en mulighed for at spare på udgifterne, tiden og arbejdsbyrden.


Vi har derfor tænkt os kun at have webshoppen åben på bestemte tider på året, så den vil fremover være åben en måned, når et skoletermin starter op 3 gange årligt samt november/december og i påsken, som er de store højtider i Uganda. 


Til gengæld vil vi sørge for at webshoppen så bliver fyldt med alverdens gode ting som man kan købe til sit fadderbarn og familierne i Uganda, og i stedet for at have åben 24/7 hele året så vil den være åben 6 måneder om året. Alle faddere modtager så en mail inden butikken åbner.

Dette vil være en forsøgsordning, så vi håber det bliver taget godt imod.


Bliv fadder

Vi har lige nu lagt en del børn op på hjemmesiden som desperat har brug for et fadderskab, så kig ind på siden: https://www.childcare.dk/bliv-fadder 


Tak for jeres trofaste støtte til børnene og arbejdet i Uganda!


Kærlig hilsen

Carsten

Child Care