Et møde mellem sponsor og sponsorbarn

Stephanie er sponsor for Rihannah og har været det siden 2016. Hun bor i landsbyen Namirembe, som ligger i et meget udsat og fattigt område ved Lake Victoria. Byen blev oversvømmet samtidig med at corona havde lukket det meste af landet, og det var en ekstra hård tid for familien. Stephanies sponsorat har bl.a. gjort det muligt for familien at sende deres børn i skole samt hjulpet med basale ting fx. mad, tøj, madrasser, køkkenting m.m. 


(Rihannahs mor t.v., herefter Rihannah, Stephanie og t.h. for Stephanie står Rihannahs ældre søstre) 

Stephanie mødte Rihannah for første gang i mandags, hvor vi besøgte landsbyen.
Ved ankomst blev vi mødt af Rihannah, som introducerede os for hendes familie. Herefter viste hun os rundt i området, hvor hun tilbringer sin tid, når hun ikke går i skole. Hun hjælper bl.a. med pligter i huset, hente vand i søen og lave mad i familiens gadekøkken.


(Ved skolen God's Grace med udsigt over Lake Victoria) 

Landsbyen er meget fattig, og det er tydeligt at se hvad en sponsor betyder for familiens velvære og muligheder. Familien var glade for at møde Stephanie, og de viste stor taknemmelig for hendes hjælp og besøg.


(Et stort kram mellem sponsor og sponsorbarn) 

Stephanie havde inviteret Rihannah og hendes ældste søster til at komme på besøg dagen efter.
Transporten fra landsbyen til Masaka er lang og dyr, og det er derfor ikke ofte at de har mulighed for at komme ind til byen. 
Dagen blev brugt på det lokale marked, hvor der blev købt nyt tøj, sko, skoletaske og mad. Efterfølgende gik turen til Banda Lodge, hvor der blev hoppet på trampolin og serveret frokost. Det gav også muligheden for at lære hinanden bedre kende og forstå hvordan hverdagen ser ud for både Stephanie og Rihannah. Der blev spurgt ind til interesser, mad, skole, familie, fodbold og meget mere. Nysgerrigheden var stor, og dagene var fantastiske for dem begge. 


(Med udsigt over Masaka på Banda Lodge) 


(Der blev hygget og shoppet på det lokale marked) 


(Socialarbejder, Walter, var også med på det lokale marked) 


(Og der blev hoppet på trampolin og uddelt mange smil) 

Det har været et par gode dage i selskab med Stephanie og Rihannah. Det har været fantastisk og rørende at overvære relationen mellem sponsor og sponsorbarn. Det er tydeligt at se, at det er en en stor ting for et sponsorbarn at få sat ansigt på det menneske, som bl.a. gør det muligt at gå i skole. Taknemmeligheden og glæden skinner virkelig igennem. 


Mvh. 
Rikke