Fællesskab og Projekter i Fokus


Nyt fra vores præst, John

Vores præst John har taget et vigtigt initiativ i kirken ved Kyambazi, som ligger ved vores skole. John ønsker at skabe en mere dialogpræget tilgang, hvor børn, forældre og bedsteforældre kan finde et trygt rum til at tale om deres problemer. Mange i lokalsamfundet har svært ved at finde nogen at tale med om både små og store problemer, herunder skamfulde og tabubelagte emner som fx overgreb, fattigdom og sult. Ugandere er et stolt folk, der ofte ikke viser følelser eller problemer udadtil, men John ønsker at ændre dette ved at tilbyde fortrolighed og tryghed.

John har allerede startet gruppesamtaler med piger i alderen 14-25 år, skolens lærere og forældre. Disse samtaler har været en stor succes, og mange har delt deres barske og hårde historier. Dette er første skridt mod at opbygge et trygt og dialogbaseret rum. John har lært meget om familiedynamikker, pædagogik hos lærerne og de problemfyldte dilemmaer, som lokalsamfundet står overfor. Hans mål er at gøre en forskel og uddanne samt informere lokalsamfundet.Projekter og aktiviteter

Esther, Carsten og Rikke tog i denne uge en tur til Entebbe og Kampala for at handle diverse ting, vi manglede. De benyttede også lejligheden til at tage en forfriskende svømmetur i en stor og flot pool i Entebbe.


Kaotisk trafik i centrum af Kampala.Carsten fik selvfølgelig afprøvet butikkens guitar - og alle medarbejderne endte med at synge sammen med ham.


Lørdag besøgte Esther og Rikke Emmanuel. Esther tilbragte tid med børnene, hvor de tegnede, lagde puslespil og legede. Samtidig åbnede Rikke computerlokalet for skolens lærere, da det er vigtigt for os, at de også får undervisning i computerfærdigheder. Vi stræber efter at give dem adgang til undervisning så ofte som muligt.

Denne uge blev der også afholdt computerundervisning for P5, P6 og P7. Rikke viste desuden en dokumentar om natur og dyreliv, som børnene elskede.


Utrolig godt humør når det lykkedes på computeren.

Fantastisk start på dagen med sang og bevægelse i skolegården for de yngste. 


Sponsorgaver

Vores kontor har haft travlt med at udlevere sponsorgaver til mange af fadderbørnene. Billederne af dette vil blive uploadet til fadderne i løbet af de næste par dage.

Vi er taknemmelige for jeres støtte og ser frem til endnu en uge med positiv udvikling og glæde hos Uganda Child Care.For other languages please follow the link: https://ccdbloggen.blogspot.com