For et par måneder siden ansatte vi 2 gymnasielærere Ivan og Susan som fik til opgave at fjernundervise de store børn i secondary klasser. Det var en ny og anderledes måde at undervise som de ikke har prøvet før men de har fakktisk gjort et fantastisk stykke arbejde og gør det stadig.

Da jeg kikkede ind på deres kontor i UCC så jeg begge i fuld gang med undervisningen. Ivan var i telefon med en elev hvor han forklarede matematik og Susan havde besøg af en elev fra Masaka som også havde brug for undervisning.

Alle elever har fået skolebøer udleveret og bliver registreret i et regneark sammen med lektier og de børn som de ikke kan nå på telefon får hjemmebesøg af lærerne.


Ivan underviser pr. telefon


En elev kontaktede Susan da han havde brug for hjælp hvorefter kan fik tid til at kikke ind
Jeg selv skulle en tur til Kampala sammen med Moses for at få en interpol attest på at jeg ikke er kriminel. Attesten skal bruges til opholdtilladelse i Uganda. Dette har i mange år været en fast rutine hele tiden at registere os på NGO board, imigration og interpol...

Turen til Kampala tog dog 5 timer bare for at komme derind, men det skyldtes at en del skoler starter op med kandidatklasser og derfor var der mange biler på vejene. Da vi kom til Kampala syntes Moses at vi skulle køre gennem Old Kampala og vi snakkede lige om at det jo var der at der ofte opstår optøjer og skyderier og 2 min. efter skete det så lige for øjenene af os. 

Vi kunne ikke vende bilen så vi bliv nød til at køre gennem tåregas skyderierne mens folk flygtede vild væk... Det var faktisk ikke særligt sjovt da det stod på, da politiet også kunne finde på at skyde med skarpt, men 10 min efter sad vi og grinede af situationen. Så mærker man at man er i live.... :-) Vi sad lige og snakkede om at her er der tit riots

5 min efter.

En lille film fra bilen:
/Carsten