Kære faddere og sponsorer

Skoler i Uganda forbliver lukkede pga. corona

Ugandas præsident annoncerede ved sidste pressemøde at skolerne stadig skulle være lukkede yderligere en måned. Man har åbnet op for privat kørsel og halvt for offentlig trafik. (til dobbelt pris) Grænserne er lukkede men man har store problemer med lastbil chauffører fra Tanzania som kommer over grænsen og er smittede. Alle er påbudt mundbind i offentlige rum men kun mundbind som regeringen udleverer. Dette kommer nok ikke til at ske, så folk laver deres egne mundbind (med risiko for at blive anholdt af politiet) 


Vi bygger klasselokaler på Aunt Kibuuka Skole

Som vi skrev om i sidste nyhedsbrev så er skolen Gods Grace hvor vi havde ca 300 børn på oversvømmet.  Skolen lå ved Victoriasøen og grundet meget regn er søen og Nilen gået over sine bredder. Dette betød at vi måtte rive skolen ned og lede efter en anden løsning for børnene. De fleste af børnene har nu slået sig ned i området ved en af vores samarbejdsskoler "Aunt Kibuuka primary school", og vi har har nu lavet en aftale med skolen om at bygge nogle klasselokaler på skolens grund og så få så mange børn fra området ind på skolen.


Byggeriet af nye klasselokaler er nu gået i gang


Emmanuel Farm

Jorden er nu pløjet og opdelt i lodder og der er sået grønsager til børnehjemmene. Lige nu er vi ved at finde priser på et vandningssystem til grønsagshaven. hvis man laver et vandingsystem vil det være muligt at høste hele året.

Skolelærer og forældre har hjulpet til med at forberede jorden.

  


Yasin (En trist historie som endte godt..)

Den Ugandiske regering vil gerne at så mange børnehjem som muligt i landet kan blive lukket, så hvis børn som bor på vores børnehjem og har familie, så skal de hjem til familien. Som NGO i Uganda skal vi følge regeringens retningslinjer så Jasin som er mentalt og fysisk handikappet blev familiesammenført med hans bedstemor, som udmiddelbart virkede som en rar ældre dame. Da vores socialarbejder i sidste måned så besøgte hjemmet for at tjekke op på Jasin, så han en meget udsultet dreng som var døden nær. Vi fik med det samme drengen tvangsfjernet fra bedstemoren og indlagt på hospitalet og derefter hjem til babyhjemmet. Yasin har igen fået sul på kroppen og er glad for at være hjemme hos Mama Rose :-)

.

En udsultet Yasin

 

Hjemme igen hos Mama Rose


Madsække uddeles til sponsorbørn

Mange familier i Uganda er hårdt økonomisk pressede pga. corona nedlukning. Familierne kan ikke som i Danmark på på borgerservice eller få dagpenge så mange har faktisk ingenting. Nogle har mistet arbejdet, nogle sulter og alle prøver at få det de har til at strække. Børnene kunne, da de var i skole, få skolemad så her var de i det mindste var sikre på et måltid mad, men i disse dage er intet sikkert mere...

Derfor har vi idag besluttet at bruge nogle skolepenge på at købe mad til børnene i stedet for. Vi har lavet en special god  madpakke som kan hjælpe familierne i denne svære tid.

Pakken består af 10 kg. Majsmel, 3 kg. bønner, 2 kg ris, 1 kg sukker, madolie, salt, te og sæbe

Hvis du også har mulighed for at købe en madpakke til dit fadderbarns familie så er det helt sikkert til stor glæde.

Du kan købe en madpakke her: https://childcare.dk/vare/en-madpakke
Tak for din støtte til børnene og arbejdet i Uganda.


Gud velsigne dig.


Venlig hilsen


Carsten Jespersen

chidcare.dk