SKOLEOPSTART UDSKUDT I YDERLIGERE 3 UGER
I mere end en måneds tid har skoler samt andre uddannelsesinstitutioner været lukket ned i Uganda som følge af påbud fra myndighederne i forbindelse med viruspandemien.
I tirsdags talte den ugandiske præsident så igen til befolkningen og har nu forlænget karantæneperioden med yderligere tre uger…
Dette betyder, at skoleelever samt -lærere nu må vente derhjemme frem til den 5. maj, inden de kan vende tilbage til undervisningen og afslutte skoleårets første termin indenfor en periode på tre ugers tid. Landets undervisningsminister har meddelt, at der ikke skal gennemføres afsluttende eksamener ude på skolerne for årets første termin. Dette betyder, at du som fadder ikke må forvente at modtage dit fadderbarns skolerapport for årets første skoletermin i dit login.
Det ugandiske undervisningsministerium har også kommunikeret, at skoleelever efter afsluttet første skoletermin blot vil afholde én uges ferie, og at der i begyndelsen af juni måned tages hul på skoleårets 2. termin.
I Uganda Child Care fortsætter arbejdet ufortrødent på både kontoret og ’i marken’. Vi glæder os over de mange trofaste faddere og støtter, som hen over påskeugen valgte at bestille mad-ordrer og påskesække til børn og trængende familier i Uganda. Takket være organisationens kontaktpersoner ude på de forskellige partner’skoler, lykkedes det at finde frem til størstedelen af fadderbørnene, så de kunne modtage deres gaver.
Fadderbørn på Aunt Elvi School i Vestuganda må dog vente til maj måned med at modtage deres påskeordrer…
Også babyhjemmet i Kyabakuza modtog en større donation af madvarer fra en kær ven og fadder i løbet af påsken.
I fiskerlandsbyen, Namirembe, hvor UCC har skolen, God’s Grace, er situationen med oversvømmelser i området fortsat alvorlig. Mange borgere er trøstesløse, og flere familier har valgt at forlade landsbyen i håb om at kunne slå sig ned i andre og bedre områder.
Socialarbejder, Wilberforce, kørte sammen med skoleinspektør, Ivan, ud til landsbyen i går og uddelte madpakker, opbevaringstønder og gummistøvler til trængende familier. De fortsætter uddelingen igen i løbet af den kommende uge.
Det er endnu uvist, hvordan og hvorledes åbningen af God's Grace School kommer til at forløbe i begyndelsen af maj måned.

Tak for en stor donation af mad til vores småbørnshjem :-)

En trængende familie i Namirembe har modtaget en madpakke samt opbevaringstønde.

En kær ældre herre modtog en påskesæk og ananas i påskeugen.